پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۰۰۶۳
تاریخ انتشار : ۲۷ : ۱۸ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸

به گزارش دیباچه ، معمولا می گویند وقتی اختلافی خانوادگی پیش آمد ، بزرگتر ها توصیه می کنند که مسائل داخل خانه به بیرون درز پیدا نکند؛حتی درباره فوتبال و ورزش هم این حرف ها بارها زده شده است؛ اینکه اگر مشکلی در یک سازمان ، در یک شرکت ، در یک صنف و خلاصه در فضایی مثل موسیقی رخ می دهد نباید مسائل ریز و جزئی که می توانند با گفت و گو مسالمت آمیز حل شوند به بیرون درز پیدا کند که ایجاد ناراحتی و حاشیه سازی برای آن خانواده را  به همراه داشته باشد. 

وقتی دعواهای خانوادگی در موسیقی هم ،  کیوان ساکت  را به پاسخگویی وا می دارد  | دیباچه: واکنش قابل تحسین شهرداد روحانی نباید فراموش شود

همین دعواهای خانوادگی که بالا اشاره کردیم ، در اجرای پنجشنبه شب یک کنسرت موسیقی به شکل بسیار تلخی رخ داد؛ آنجایی که منوچهر صهبایی به عنوان رهبر مهمان، در سخنانی به انتقاد تند از شهرداد روحانی موسیقیدان پرافتخار کشورمان پرداخت. بخشی از صحبت‌های او به این شرح است: «من به هیچ عنوان قرار نبود در این کنسرت ارکستر سمفونیک تهران، به عنوان رهبر حضور داشته باشم اما گویا رهبر دائمی ارکستر سمفونیک تهران به دلیل مشکلاتی که به وجود آمده بود، دو هفته پیش بدون اینکه با مسئولان بنیاد رودکی صحبتی کرده باشد، از ایران فرار کرده است! بنابراین اگر چیز دیگری همچون دلایل پزشکی و از این دست مسائل نوشته‌اند، من قبول ندارم.»

این سخنان با چنین ادبیاتی که در شان یک هنرمند نیست ، با واکنش تماشاگران مواجه شد تا جایی که صهبایی مجبور به ترک سالن شد و گروه نوازندگان بدون رهبر ارکستر ، چند قطعه ای نواختند.

وقتی دعواهای خانوادگی در موسیقی هم ،  کیوان ساکت  را به پاسخگویی وا می دارد  | دیباچه: واکنش قابل تحسین شهرداد روحانی نباید فراموش شود

همین موضوع باعث شد تا شهرداد روحانی در اینستاگرام خود با اظهار تاسف از این اتفاق تلخ ، همکارانش را به رعایت اخلاق و ایجاد آرامش دعوت کند ، موضوعی که به واقع باید آن را تحسین کرد که چنین هنرمندی به جای اینکه به این اتفاق دامن بزند تلاش می کند تا جو را آرام کند ؛ او در نهایت تصمیم گرفت با معرفی بردیا کیارس به عنوان رهبر ارکستر موسیقی روز ششم بهمن ماه ، به این حاشیه ها به نوعی پایان دهد.

 در همین رابطه کیوان ساکت در گفت و گویی کوتاه به این مساله اینطور واکنش نشان داده است :

 «نقش رهبر ارکستر خیلی مهم است. یعنی از نگاه من مقبولیت، اعتبار و نقش کاریزمای رهبری چه برای رهبری یک کنسرت در یک یا دو شب و چه رهبر دائم که برگزیده می‌شود، خیلی مهم است. در آن شب یک سوء تفاهم به وجود آمده بود. یعنی سوء تفاهمی که با تدبیر و درایت آقای سهرابی برطرف شد. آنچه که در طی بیماری شهرداد روحانی رخ داد، باعث شد یک سری سوء تعبیر به وجود آید و تا جایی که من اطلاع دارم این سوء تعبیر با مدیریت و درایت آقای افضلی مدیر عامل بنیاد و حسن سهرابی (معاون تولید هنر و آموزش بنیاد رودکی) حل شد.»

وقتی دعواهای خانوادگی در موسیقی هم ،  کیوان ساکت  را به پاسخگویی وا می دارد  | دیباچه: واکنش قابل تحسین شهرداد روحانی نباید فراموش شود

این آهنگساز در پاسخ به این پرسش که رهبر ارکستر باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، عنوان کرد: «اول اینکه رهبر ارکستر باید یک سابقه جهانی یا قابل قبول ملی و تسلطی کامل بر کار خود داشته باشد و در عین حال که تسلط دارد، مورد تایید دیگر بزرگان و هنرمندان جامعه موسیقی باشد. دوم اینکه کاریزمای شخصیتی داشته باشد؛ گاهی اوقات این کاریزمای شخصیتی از سابقه، تجربه و مهارت مهم‌تر می‌شود. در برخی موارد این کاریزما بیشترین نقش را در کار ایفا می‌کند. به هر حال همه ما عضو خانواده موسیقی هستیم و باید در هر شرایطی پشت هم بایستیم و اجازه ندهیم چیزی به جمع هنرمندان صدمه بزند. البته مرادم هنرمندان راستین و دلسوز و مردمی است. این چهار ویژگی یعنی؛ حمایت از همکاران و هنرمندان در جهت ارتقاء موسیقی، دوم شخصیت کاریزماتیک داشتن، سوم؛ تسلط بر کار خود و تجربه کافی و چهارم مورد قبول واقع شدن از طرف مردم و هنرمندان صاحب‌نظر است که کشتی هنر را به ساحل امنی می‌رساند. چنانکه حافظ در این باره می‌گوید: بس نکته غیر حسن بباید که تا کسی مقبول طبع مردم صاحب نظر شود.»

کیوان ساکت در ادامه با اشاره به ماجراهای پیش آمده و با اعلام اینکه نباید خیلی به این مسئله دامن بزنیم، درباره عملکرد منوچهر صهبایی در کنسرت سوم بهمن افزود: «برای آقای صهبایی به عنوان یک هنرمند احترام  قائل هستم. ولی گمان می‌کنم بهتر بود این سخنان را در آنجا نمی‌گفتند.»

منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار